Welkom in het VIKdorp

Vikdorp

Festivals en kinderen, dat is geen ideale combinatie. De muziek is te luid en het eten te vettig.
Om over de randactiviteiten nog niet te spreken.
Het VIK-project, dat voor het eerst te beleven was op Boerenrock in Kortenaken, wil hier verandering in brengen.

VIK staat voor Very important kid.

Very important kid

Dit is een initiatief van Boerenrock, dat onder impuls van de Provincie Vlaams-Brabant, de Europese Gemeenschap, en Hageland Plus professionele partners rond de tafel bracht.

Het VIK-dorp werd geboren.

Omdat 1 beeld meer zegt dan 1000 woorden hebben we gewerkt met foto’s en een klein woordje uitleg. Wil u verder met ons aan de slag dan gaan we graag met u in overleg, zowel qua inhoud als i.f.v. het beschikbare budget. VIK is namelijk geen commercieel concept maar is en zal altijd maatwerk blijven.

Ingang

De belevening start aan de ingang, VIK(tor) heet je welkom op een ludieke manier.
Ouders moeten beloven braaf te zijn, kinderen mogen binnen via de glijbaan.

Vandaag zijn kinderen baas !
Als tip willen we meegeven dat kinderen verzot zijn op een festivalbandje, dit maakt het “echt”, tevens kan er eveneens gedacht worden aan een verdwaalbandje waar het telefoonnr van de ouders op vermeld wordt.

VIK(tor)

Onze Viktor is de grootste deugniet van ons allemaal. Hij huppelt en danst rond op het terrein. Hij springt tot wel 2m hoog en kan, als je hem uitdaagt voor een wedstrijdje bijvoorbeeld, wel tot 30km/u rennen! Soms is Vik ineens niet meer de grootste deugniet en loopt hij niet meer op stokken, maar gewoon op zijn voeten. Dan kan je met hem allemaal toffe schatten ruilen. Coole stenen, schelpjes, bloemetjes, noem maar op!

Extra personages

Vikky steltenloopster:

dynamische steltenloopster. Vikky is de beste vriendin van Viktor. Ze zijn zo goed bevriend dat ze ook ongelooflijk goed ruzie kunnen maken, om dan een seconde later schatterend van het lachen in elkaars armen te vallen. Je zou bijna zeggen dat het broer en zus is.

Vikky loopt ook op van die reuze stokken zoals Viktor en ook zij kan er super goed mee dansen en huppelen.

Vince de postbode:

Eenwieler en reuze eenwieler: Vince de postbode bezorgt over het hele terrein de mooiste, grappigste en vooral dringendste post.

Wist je dat je Viktor ook kan vragen om de aankondigingen te doen van het kinder programma op het podium?

Gehoorbescherming

We zijn in het bezit van een 200-tal professionele gehoorbeschermers (3M) en dit in 3 soorten.
Gehoorbescherming voor baby’s & peuters, gehoorbescherming voor kinderen uit de kleuterschool en voor kinderen uit de lager school.


Deze gehoorbescherming kan ter beschikking gesteld worden via een waarborgsysteem.

Kinderstewards

Om te vermijden dat er frustratie optreedt aan wachtrijen of dat er wordt voorgestoken kunnen er eveneens stewards voorzien worden.
In samenspraak met de randanimatie (bijvoorbeeld grimeurs, workshops ed) sluiten ze de wachtrij tijdig af zodat alle kinderen in deze wachtrij wel degelijk nog aan de beurt komen.

De ervaring leert ons dat het niet zozeer de kinderen zijn die voorsteken maar wel de ouders, hoewel ze aan de ingang hebben moeten beloven om braaf te zijn...
Indien gewenst kan/mag u deze stewards natuurlijk ook zelf voorzien, de briefing van deze mensen zal door de VIK-verantwoordelijke ter plaatse gebeuren.

Signalisatie

We zijn in het bezit van heel wat pijltjes, bordjes om aan te duiden waar welke aktiviteit doorgaat, uiteraard in VIK-stijl en in samenspraak met de organisator.
De fleurige opmaak van de bordjes zorgt vanzelf voor een feestelijke sfeer.

Samenvatting

VIK = VOLKS, u zal merken aan de foto’s dat we een heel familiale sfeer willen creëren.
Geen elektronische spelen maar volkspelen. Geen eten van aan de andere kant van de wereld maar streekproducten bij onze VIK-kok.

De bedoeling is dat onze bezoekers zich in een mini dorp wanen. De beleving begint aan de feestelijke ingang waar ze welkom worden geheten door VIK(tor). Kinderen op ontdekkingstocht laten gaan is de bedoeling, kinderen verwonderd laten staan, hoe mooi is dat niet....

Onze VIK(tor) is ook de perfecte gastheer en doet ieder kind zich artiest voelen.

Welkom in het VIKdorp